Η ενημέρωση που στάλθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τη νέα διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αιφνιδίασε πολλούς. Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη, η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννη Αναστασάκη, και της αναπληρώτριας διευθύντριας, Μαρίας Τσιμά, διακόπηκε χωρίς να έχει ολοκληρωθεί.

Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής ορίζεται ο ηθοποιός Νίκος Κολοβός, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούν οι: Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου (Πρόεδρος), Ιωάννης Βοτσαρίδης, Γρηγόρης Βαλτινός και Δημήτρης Χαλκιάς. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής, όπως τριετής ήταν και η θητεία των προκατόχων τους, η οποία όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν ολοκληρώθηκε.

Στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, ο Γιάννης Αναστασάκης και οι συνεργάτες του απέδειξαν με τις πράξεις τους πώς και τη γνώση είχαν και κυρίως τη διάθεσή να δουλέψουν σκληρά και υπεύθυνα στο χώρο του πολιτισμού, βάζοντας τάξη στο οικονομικό χάος που παρέλαβαν. Τόσο σημαντικές αλλαγές σε θεσμούς, η διοίκηση των οποίων είναι ενεργή, είναι σκόπιμο να γίνονται μετά από αξιολόγηση του έργου τους, αλλά και με μια -έστω και τυπική- δικαιολόγηση της πρόωρης λήξης της θητείας τους.

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου από την απερχόμενη Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΚΘΒΕ

Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, που “ξήλωσε” μέσα σε μια νύχτα και με το έτσι θέλω τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Γιάννη Αναστασάκη, της Αναπληρώτριας Μαρίας Τσιμά και του υπολοίπου Δ.Σ η απερχόμενη Διοίκηση θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019.

Η συνέντευξη τύπου θα ξεκινήσει στις 12:00 στο Βασιλικό Θέατρο (Άνω Φουαγιέ).

About politistika.net

ιστοσελίδα πολιτιστικών θεμάτων

View all posts by politistika.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *