ΑΘΗΝΑ : Θεατρικό εργαστήρι με τη Σοφία Καραγιάννη

Με τίτλο «Γιατί το λέω και πώς;» διοργανώνεται θεατρικό εργαστήρι με τη Σοφία Καραγιάννη στο Θέατρο 104 από τις 11 Οκτωβρίου 2019.

Το πρώτο σου ποίημα στο σχολείο. Θυμάσαι; Αναψοκοκκινισμένα μάγουλα, αγωνία, τρακ. Κι όμως, όλος εκείνος ο πανικός είχε μια στιγμή θεατρικής ευτυχίας.

Το εργαστήρι απευθύνεται στον κάθε έναν που θέλει να νιώσει την ευτυχία του θεάτρου. Μία φορά την εβδομάδα, για τρεις ώρες, μπορούμε να εκτεθούμε στον υπέρτατο βαθμό, να μπερδέψουμε τη ζωή μας με τη ζωή των ρόλων και να ανακαλύψουμε τα εργαλεία που συμβάλλουν στη σκηνική δημιουργία.

Μέσα από ένα training που περιλαμβάνει αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις σωματικής και λεκτικής επικοινωνίας, μελέτη κειμένου και ρυθμολογία λόγου, καθώς και όλα τα στάδια της υποκριτικής διαδικασίας, θα προκύψει το υλικό που θα μας οδηγήσει σε μια παράσταση, ως κατάληξη αυτής της ξεχωριστής θεατρικής εμπειρίας, τον Ιούνιο του 2020.

Θεατρικό εργαστήρι «Γιατί το λέω και πώς;» της Σοφίας Καραγιάννη
Αθήνα: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, δίπλα στο μετρό Κεραμεικός
Κάθε Παρασκευή, ώρα 17:00-20:00
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 6945.247197, e-mail: karagiannisofia@gmail.com
Έναρξη μαθημάτων: 11 Οκτωβρίου 2019
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ / ανά μήνα

Λίγα λόγια για τη Σοφία Καραγιάννη
Η Σοφία Καραγιάννη είναι ηθοποιός, σκηνοθέτρια και θεατρολόγος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη και του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο της Άνοιξης, το Νέο Ελληνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής, το ΚΘΒΕ, το Θέατρο Ροές, το Θέατρο Εμπρός, το Φεστιβάλ Επιδαύρου, τα ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, Ιωαννίνων κ.ά. Δούλεψε ως ηθοποιός με τους σκηνοθέτες: Σ. Ουγκόφσκι, Γ. Λαζάνη, Σ. Φασουλή, Τ. Τζαμαριά, Δ. Χρονόπουλο, Γ. Αρμένη, Γ. Μαργαρίτη, Τ. Ράντζο κ.ά., σε έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Το 2011 ίδρυσε την εταιρεία θεάτρου GAFF και μέχρι σήμερα έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση. Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: Μην παίζεις με τα χώματα της Στέλλας Βλαχογιάννη (Θέατρο Βασιλάκου), ΚΡΑΧ, μια σύνθεση κειμένων των Μπρεχτ και Τσέχοφ (Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης), Ψυχολογία Συριανού συζύγου του Εμ. Ροΐδη (Θέατρο Νέου Κόσμου), Μάρτυς μου ο Θεός του Μάκη Τσίτα (Θέατρο Vault), Διγενής Ακρίτης, στα όρια (Θέατρο 104) και Ο Παίκτης του Φ. Ντοστογιέφσκι (Θέατρο 104). Έχει σκηνοθετήσει για το Θεσσαλικό Θέατρο το Οφσάιντ του Σ. Μπελμπέλ και Το μικρό πόνι του Π. Μπεθέρα (Θέατρο του Νέου Κόσμου). Διδάσκει ως θεατρολόγος στην ιδιωτική εκπαίδευση και ασχολείται συστηματικά με τη διδασκαλία του θεάτρου σε παιδιά, εφήβους, εκπαιδευτικούς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς.

About politistika.net

ιστοσελίδα πολιτιστικών θεμάτων

View all posts by politistika.net →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *