Το κύριο προϊόν της καταπράσινης κοιλάδας των Ιρίων Αργολίδας είναι η αγκινάρα. Οι καλλιεργητές της περιοχής έχουν εξειδικευτεί στην παραγωγή της και με ιδιαίτερη επιμέλεια στην καλλιεργητική διαδικασία παραδίδουν ένα μοναδικό προϊόν.
Κάθε Μάιο η αγκινάρα έχει τη δική της γιορτή στα Ίρια. Φέτος ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανωνει την ετησια γιορτή στις 11 Μαϊου ημέρα Σάββατο στην πλατεία Ιρίων στις 19:30 το απόγευμα
Για πάνω από είκοσι χρόνια πραγματοποιούνται οι εορταστικές εκδηλώσεις που σκοπό έχουν τόσο την διασκέδαση των κατοίκων και καλλιεργητών της περιοχής όσο και την ανάδειξη της αγκινάρας.
Στη γιορτή της αγκινάρας, αναδεικνύεται και προβάλλεται η διατροφική αξία και οι φαρμακευτικές ιδιότητες της. Όμως αυτό που ξαφνιάζει είναι οι πολλές δυνατότητες της αγκινάρας στην κουζίνα και τα εύγευστα μοναδικά πιάτα που προτείνουν οι ντόπιοι με τις συνταγές μαγειρικής.
Οι εκδηλώσεις που γίνονται στην πλατεία των Ιρίων αλλά και στο γραφικό λιμανάκι του χωριού, εκτός από τις δράσεις προβολής της αγκινάρας, περιλαμβάνουν και δραστηριότητες αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. 
Πάντα όμως καταλήγουν σε ένα παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορό.

About politistika.net

ιστοσελίδα πολιτιστικών θεμάτων

View all posts by politistika.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *